Tulevase peatreeneri nägemus

Risto Lepp: paljudes kohtades ei saa inglise keelega hakkama

Kui käsipallikoondise liider Mait Patrail üritab vallutada selle spordiala täielikku tippu, püsib superklubi THW Kieli vaateväljas ja loodab ühel päeval võita Meistrite liiga, siis Risto Lepal on teised mõtted.

Ta oli kümmekond aastat tagasi lootustandva juunioride põlvkonna terane mängujuht, aga kartus, et pikkus paneb piiri, on tõeks osutunud.

“Kunagi loomulikult unistasin Saksamaa ja Hispaania kõrgliigas mängimisest. Paraku mängib 180 cm pikkusi mehi tippliigades minu positsioonil ehk kolm-neli tükki. Kõvasse liigasse pääsemiseks pidanuksin varakult äärele kolima, aga mul pole mingit tagantjärele põdemist,” räägib Lepp rahulikult.

Nõnda on ta mänginud Hispaania ja Saksamaa esiliigas ning praegu saab leiva lauale Luksemburgis. “Mulle on alati meeldinud reisida ja uusi keeli õppida. Saksa ja hispaania keel on selged, praegu õpin prantsuse keelt. Paljudes kohtades pole võimalik inglise keelega hakkama saada. Eesmärk on tulevikuks koguda võimalikult suur pagas ning kõik kontaktid ja keeled Eesti käsipalli kasuks tööle panna. Olen nii suur käsipallifanatt, et tahan selle ala juurde jääda.

Paar aastat tahaks veel välismaal mängida, seejärel oma klubiga HC Tallinn Eesti meistriks tulla. Hiljemalt kümne aasta pärast soovin olla meeste koondise peatreener ja unistus on treenida ka tugevat välismaa profiklubi. Enne muidugi soovin HC Tallinnaga teha tegusid Euroopa Meistrite liigas!” laob Lepp välja tulevikuunistused.

Karjäär: 4 klubi välismaal (Hispaania (2), Saksamaa, Luksemburg), 2 Eestis.

Siin asub artikkel, millest on pärit väljavõte – ÕHTULEHT

Ole esimene kommenteerija!

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga