Aimu spordikoolist

Viljandis tegutseb linnavalitsuse alluvuses laste spordikool aastast 1946, seal harjutatakse 15. spordialal (osakonnas) ja hetkel nimekirjas 798 last. Neid juhendavad 17 põhikohaga ning 12 osalise koormusega kõrgharidusega treenerit. Spordikoolis on õppemaks 6,39 eurot kuus, mis uuest aastast tõuseb. Selles kambas on ka käsipalliosakond, kus harjutab 60 noort, andekat, töökat tulevast käsipallurit.

RAHAST. Tegutsemiseks näiteks käsipalliosakonnas tuleb meile raha linnavalitsusest lapse pearahana ja alaliidust noortespordi raha nime alt. Alaliitu tuleb raha kultuuriministeeriumist. Selle raha  jaotamise süsteem kultuuriministeerimi poolt alaliitudele on raskesti mõistetav ning kriteeriumid pärinevad eelmisest sajandist. Lisaks tuleb veel toetust kultuurkapitalilt, mille saamiseks kirjutab treener iga kvartal taotlusi. Selle eest tänud kultuurkapitalile. Eesti Käsipalliliit jaotab kultuuriministeeriumi noortespordiraha A, B, C, D meistrivõistluste ja  karikavõistluste tulemuste põhjal. Järelikult teenime selle raha välja ise võitluses konkurentidega (loeb ainult 1 – 6 koht). Meil on sellel aastal kasutada  spordikoolis 6546 eurot. Kõik see raha kulub võistluste osavõtumaksudeks, litsentsideks, tagasimakseks käsipalliliidule ning lõviosa transpordiks võitluspaika ja tagasi. Osa jääb puudu. Näiteks laste D vanuseklassi meistrivõistlusteks tuleb jõmmid viia reedel Viimsi ja tuua pühapäeval tagasi. Selleks kulub tellitud bussile 430 eurot. Aga aastas on 8 tiitlivõistlust, lisaks 3 rannakäsipalli, 4 miniturniiri ning 8 kontrollturniiri. Käsipallimeistrivõistluste esiliigas mängib ka Viljandi Spordikooli meeskond, ainuke spordikooli meeskond pallimängude sarjades (10 mängu väljas + 10 kodus).

Spordikooli poistele pallid, varustuse, osa sõite maksab Viljandi Käsipalliklubi HC, kes korjab oma tulu sponsoritelt, abilistelt. Varustuse muretsesid poistele ja meestele (3400 eurot) Inducell OÜ, DAG Reklaam. Tänud.

Käsipallil on paljude spordikooli alade ees eelis – sellega saab tegelda ka peale spordikooli lõpetamist, seega mäng kogu eluks. Meil on ju arvestatav meeste meeskond meistriliigas, kuhu töökamad ka jõuavad.

Spordikoolil on sellest sügisest uus direktor, koosoleku pildil on ta laua otsas – Andres Kallavus.

Teadmiseks! Spordikooli õpilaste nimekirjast kustutatakse laps vanema avalduse põhjal.

 

Ole esimene kommenteerija!

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga