koondislased

… aga mujal mängitakse

Kuigi kohalik käsipalliliiga peab talvepuhkust, kuigi mitte enam kaua, siis osad mulgid päästavad koondist kuidas jõuavad ja oskavad. Koondise eest rassivad mulkidest Kristo Voika, Rasmus Ots ja Karl Roosna. Saldo on esialgu veel positiivne, kaks võitu Kossovo üle ja allajäämine türklastele ning pühapäeval pöidlad pihku, sest selgub edasipääseja alagrupist.

Nagu tavaks saanud, siis saatsime oma mehe kohapeale käsipalli suurvõistlusele, 25. ilmameistri selgitamisele.
Marko Kosk Pariisist: “Eilne avamine oli ikka korralik show, on selgelt näha, et prantslased tahavad kõike teha viimase peal. Korraldus on väga kõrgel tasemel, muidugi võib sama öelda ka turvameetmete kohta. Arvestades viimaste aegade sündmusi ei jäeta midagi juhuse hooleks ja erinevaid jõustruktuuride esindajaid kohtab igal sammul.
Ise olen siin rahvusvahelisel treenerite sümpoosiumil, kuhu on kogunenud kirju seltskond – paarisaja osaleja seas on esindajaid kõikidest maailmajagudest. Ettekanded tulevad oma ala maailma tippudelt, eile näiteks kuulasime Michael Bieglerit, kes Poola koondise eelmisel MM-il pronksile viis ja nüüd Saksamaa naiste koondist juhendab.
Avamäng ise oli ühepoolne, Prantsusmaa alistas 15-tuhandelise publiku silme all Brasiilia 31:16. Ootasin lõuna-ameeriklastelt natuke rohkem, Rio olümpial näitasid nad paremat mängu. Aga prantslastel on muidugi väga võimas meeskond, isiklikult arvan, et nad on kodusel MM-il suurimad tiitlisoosikud. Legendaarne peatreener Claude Onesta küll lahkus, nii et saab näha, kuidas uuel juhendajal sujub.
Kullapretendente on muidugi veel. Minu sümpaatia kuulub juba aastaid Taani koondisele, kelle mängustiil imponeerib. Kuigi supertähti on neil ehk vaid kaks, väravavaht Mikael Landin ja Mikkel Hansen, siis loodan, et nad jõuavad kaugele. Alati stabiilne on Hispaania, sakslased on küllalt noore koosseisu hästi mängima saanud ja kindlasti on põnev näha, mida suudab eelmise MM-i hõbe Katar oma nii-öelda kokkuostetud võimsa koosseisuga.”

Ilmameister selgub 29. jaanuaril. Ülekandeid internetis on piisavalt, kes vähegi tahab, see leiab kindlasti sobiva otseülekande ja vähemalt esimene toimunud kohtumine on ka Youtubes järelvaadatav.

Kirjatüki alguses sai mainitud, et kohalik pallimelu taaselustub juba järgmine nädal. Kolmapäeval, algusega kell 19:00 võõrustavad mulgid noori tigedaid mängumehi pealinnast, HC Tallasast.
Vaadake siis ilmameistri selgitamisi internetis ning ärga unustage kolmapäeval seada sammud kodusesse spordihoonesse!

Foto: Sander Aasmäe

Ole esimene kommenteerija!

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga