Kummaline

Viljandi HC vs VHC Šviesa Vilnius 20:29 (11:14)
Tabavad olid: Aleksander Pertelson ja Kristjan Koovit 4, Vladimir Maslak ja Andrei Khapal 3, Simon Drõgin ja Mark Lõpp 2, Oliver Ruut ja Sergei Rodjukov 1.

Kunagi aastaid tagasi sai märtsikuus Viljandi kunstmuru väljakul käidud vaatamas vuti meistrivõistluste mängu. Külla olid tulnud piirilinna Narva pallivõlurid. Ei mäleta, millega mäng lõppes, aga meelde on jäänud üks seik. Vene keelset kolmekordset kõnepruuki oli platsil kuulda küll ja veel, aga tasus kellelgi mulkidest sarvilist mainida, kui kohe otsis vilemees taskust kollase kaardi. Platsil ei tohi ropendada. Kummalise seiga juures jäigi arusaamatuks, kas tegu oli puuduliku keeleoskusega või silmakirjalikkusega?!?
Seda kummalisem on kokku puutuda sarnase situatsiooniga aastaid hiljem käsipalliplatsi ääres. Leedulased komposteerisid kohtunikke kuidas aga said ja seda karistamatult. Pruukis Kristjanil (2 minutit) ja Markol (kollane) sellele tähelepanu juhtida ning karistused olid varmad tulema. Keelte oskamisega ei saa tegu olla, kuidas siis lätlased (kohtunikud) leedu keelt üldse ei oska ja eesti keelt valdavad vabalt?
Kummalist vilepartiid tahaks ära märkida teisestki aspektist. Kõrgeid küünarnukke ja muid imalikke rikkumisi nad märkasid, aga kahe meie ääremängija vigastusega lõppenud viskele minekuid… Ilmselt Ise Tegi! Kui Miku puhul oli veel pisukegi kahtlus (mees jäi lamama platsi teises otsas), et kohtunikel on õigus (seegi kahtlus hajutati mängujärgsetes juttuajamistes), siis Andrei läks viskele paar meetrit minust eemal (nagu ka kohtunikust) ja polnud mingit kahtlust, et kaitsemängija oli tihedalt kontaktis, segas. Kaks vigastust ja ei mingit karistust, ei seitset meetrit, ei kahte minutit, kuigi need asjad käivad sellistel juhtudel koos. Ju siis polnud vilemehed sellel koolitusel käinud, kus sellisest reeglite punktist räägiti.

Kui nüüd mängust rääkida, siis esimesel poolajal olid meite mehed kenasti pildil. Kompenseerimaks vastaste ilmselgelt ülekaalu pikkuses mängiti enamus rünnakuid tühja väravaga ning seni kuni külaliste sihikud polnud paika krutitud see ka hoidis pildil, aga teisel poolajal tekkiv väsimus ja leedukate täpsuse paranemine viisidki lõppkokkuvõttes selliste numbriteni.

Mõned pühapäevased kaadrid

Kohtume juba kolmapäeval, kui kohalikus spordipalees on meie meeste vastaseks peaaega pealinna sats Viimisit. Kohtumina algab tavapärasel ajal õhtul kell SEITSE!

Ole esimene kommenteerija!

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga