Neljakesi laagerdama

Alanud nädalal toimub Eestis tipptasemel käsipallitreenerite koolitus, kuid selle raames koguneb Põlvas esmakordselt 2004. aastal sündinute Eesti koondis. U16 talendilaagrisse kutsusid treenerid 30 noormeest ja 20 neidu kaheksast erinevast klubist.

Talendilaagri kava

Esimest korda sellisel kujul toimuvas laagris treenivad noormehi Kalmer Musting, Paavo Nelke ja Kaspar Lees ning neidusid Ella Kungurtseva, Kaupo Liiva ja Ragnar Põldma. Lisaks jagavad koolitusprogrammi raames õpetussõnu ja loenguid Saksamaa Käsipalliliidu noorte peatreener Jochen Beppler, Hispaania ekskoondislane Carlos Prieto, Eesti rahvusmeeskonna väravavahtide juhendaja Janne Ekman ja paljud teised.

“Uus projekt nii minu kui tervikuna Eesti käsipalli jaoks,” tunnistas noormeeste U16 koondist koordineeriv Kalmer Musting. “Usun, et selline strateegia on õige lähenemine ehk siis arendada ala läbi mõtestatud tegevuste. Algava laagri programm on kindlasti põnev ja loodetavasti nii noormeestele kui neidudele kasulik.”

Alanud nädala talendilaager ei jää ainsaks, veebruaris korraldatakse veel üks sarnane. 2004. aastal sündinud noormeeste jaoks on tegemist esimese kogunemisega, mis järgnevatel hooaegadel viib nad 2021. aasta suvel Euroopa lahtistele meistrivõistlustele ning aasta hiljem kuni 18-aastaste EM-i teise divisjoni turniirile.

“Kõige olulisem on minu silmis, et laager süstiks noortele uut tegevuslusti ja indu edasiseks treenimiseks. Meie käsipallis on piisavalt suur probleem, et mängijad loobuvad kas juba pärast põhikooli või siis gümnaasiumit lõpetades. Usun, et sellised laagrid erinevate treeningute ja loengutega aitavad noortel kinnituda käsipalli juurde,” hindas Musting.

“Kindlasti on esmakordne koondiselaagris viibimine palluritele põnev, sest varem ollakse ju aastaid teineteise vastu mängitud. Loodan, et ühiselt treenimine annab neile uut energiat. Lisaks korraldame kõike palju laiapõhjalisemalt kui varem, teeme sügavuti minevad uuringud ning näeme ära mängijate perspektiivi nii väljakul kui platsiväliselt,” lahkas Musting.

Eesti U16 koondise talendilaagris osalejad

Neiud: Darja Belokurova, Alina Karzubova, Elizaveta Mironova, Marina Škaljonok, Anneli Klaas, Natalia Makojonok, Beata Gajevskaja, Diana Laossaar, Karin Kuzmina, Jana Kuznetsova, Angelina Samoylova, Valerija Golovatskaja (kõik SK Reval-Sport), Gertu Jõhvikas, Simona Koppel, Elle-Liis Liivas, Johanna Kalgan, Marite Klemmer (kõik HC Tabasalu), Karoliine Vijard, Milana Leoke-Bosenko ja Lili-Marlene Püi (kõik HC Kehra). Treenerid  Ella Kungurtseva, Kaupo Liiva ja Ragnar Põldma.

Noormehed: Randel Matthias Lepp, Karl Markus Kannel, Kevin Tühis, Kevin Pütt, Hendrik Kink, Andero Viljus, Lex Trevor Parman, Teron Taal, Andreas Paabut, Joonas Vassiljev (kõik Põlva Spordikool), Hendrik Koks, Robin Liinsoo, Marttin Vendelin, Kaidar Keres (kõik Viljandi HC), Karl Kramm, Madis Valk (mõl. SK Tapa), Urmas Rõuk, Jan Erik Pukk, Martin Kaljužnõi, Dmitri Sataikin, Artur Gur-Arje, Keret Kippari, Kristofer Mell, Matthias Männik (kõik HC Tallas), Arno Vare, Robin Tedrema, Johannes Paju, Marek Kopli, Hendrik-Nordheim Vilberg (kõik Aruküla SK) ja Kenneth Lass (HC Kehra). Treenerid Kalmer Musting, Paavo Nelke ja Kaspar Lees.

[logo_carousel_slider]

 

jaga postitust:

Facebook
Twitter
Pinterest

Kas oled ikka näljane? Siin on rohkem

SEERIA ALGAS VÕIDUGA!

SEERIA ALGAS VÕIDUGA!

Kahe võiduni vältav pronksiseeria sai meie jaoks positiivse stardi kui alistasime koduväljakul HC Kehra/Horizon Pulp&Paper võistkonna! Seeria teine kohtumine eelseisval kolmapäeval kell 19:00 Kehra spordihoones!

Loe veel

Stipendiumi konkurss 2023/2024

Mittetulundusühing Viljandi Käsipalliklubi HC kuulutab välja avaliku konkursi 2023/2024 hooaja sportlaste stipendiumide taotlemiseks ja määramiseks sportlikuks tegevuseks käsipalli arendamisel. Stipendiumi määramise tingimused on: • sportlased

Loe veel